יום רביעי, 15 באפריל 2009

עוגה ללא קמח וללא בישול!

יש לי מתכון לעוגה מדהימה ללא בישול - טבעונאית,
ללא קמח כך שהיא גם כשרה לפסח.
פקאנים, תמרים, תפוחים, עלי נענע ועלי חובזה
(אפשר להחליף בכל עלים אחרים)



למעשה הכנתי אותה לראשונה בסוף מרץ ויצאה מדהים, משם התמונות.
הוזמנו ליום הולדת באמירים ובקשה הייתה לבוא עם מאכל טבעונאי,
מתוך רשימת מתכונים, משמעות הדבר לא מבושל וללא מצרכים מעובדים שלא נדבר על מוצרים מן החיי.זה נורא פשוט להכנה. חצי שעה עבודה ועוגה מוכנה.



הקלתית: לטחון פקאנים במעבד מזון
(או מתחנה ואז להעביר אל מעבד מזון ולהוסיף תמרים אחד אחד עד שדביק...)
כאן הוספתי חופן עלים חובזות ונענע.
מחצית מהעיסה שמרתי בצד לחלק האחרון של העוגה.



מעל (שכבת ביניים): תפוח או שניים מגורדים בפומפייה, מסוננים,
המיץ הולך לשכבה העליונה. כאן גם הוספתי אבקת קינמון.



ומעל מעל (שכבה עליונה): פקאנים בבלנדר עם תמרים
(מהחלק הראשון - קלתית) ומיץ תפוחים שמיציתי מהתפוחים המגורדים.
קישתנו למעלה עם כמה עליי נענע ואגוזי פקאן..
בתיאבון!

מתכון המקורי נלקח מכאן...

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה